BURSA / MUSTAFAKEMALPAŞA - Taşpınar Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Etkinliklerimiz

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda şubat ayı içerisinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

• “Anlat Bakalım” Etkinliği

Tüm sınıflarımızda öğretmenlerimiz eşliğinde  “Anlat Bakalım” etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilere çeşitli deyim ve atasözleri anlatılarak anlamları hakkında bilgi verildi ve örneklerle açıklandı.

• “Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma” Etkinliği

“Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma” etkinliğinde öğrenciler, kendilerine verilen atasözü veya deyimi dramatize ederek ifade etmeye çalıştılar. Doğru tahmin eden öğrenciler ise arkadaşları tarafından alkışlandı.

•  “Atasözü/Deyim Resimleme” Etkinliği

Tüm sınıflarda “Atasözü/Deyim Resimleme” etkinliği yapıldı. Öğrenciler, öğrendikleri atasözleri veya deyimleri resimleyerek anlamlandırdılar. İsteyen öğrenciler ise çalışmalarını geliştirerek üç boyutlu maket haline getirdi. Ortaya ise sergilenecek birbirinden güzel ürünler çıktı.

• Atasözleri ve Deyimler Sergisi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz hafta boyunca yaptıkları çalışmaları sergileme fırsatı buldu.

Öğrencilerimizin atasözleri ve deyimleri somutlaştırarak daha iyi anlamaları için okulumuz çok amaçlı salonunda atasözleri ve deyimler sergisi açıldı. Atasözleri ve deyimleri kendi dünyalarına göre yorumlayan öğrencilerimiz oldukça ilginç ürünler ortaya koydular.

25-02-202425-02-202425-02-202425-02-202425-02-202425-02-202425-02-202425-02-202425-02-202425-02-2024

Yayın: 25.02.2024 - Güncelleme: 25.02.2024 11:32 - Görüntülenme: 69