T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / MUSTAFAKEMALPAŞA - Taşpınar Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kasım Ayı Etkinliklerimiz

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda kasım ayı içerisinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

•             Bilen Oturur Etkinliği

Kasım ayı içinde tüm sınıflarımızda “Bilen Oturur” etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte, sınıfta belirlenen bir kelimenin anlamı, eş anlamlısı, zıt anlamlısı, kökeni veya cümle içinde kullanımı gibi konularda sorular soruldu. Doğru cevap veren öğrenciler sırayla oturdu. Bu etkinlikle öğrenciler, kelimelerin anlamlarını ve kullanımlarını pekiştirme fırsatı buldular.

•             Pano Çalışmaları

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında çalışmalarda öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımaları ve kültür taşıyıcısı olan değerlerimizi benimsemeleri amaçlanarak pano çalışması yapıldı. Yapılan çalışmalarda öğrencilerin ilgisini çekecek ve onlara öğrenme fırsatı sunacak etkinliklere yer verildi. Yapılan çalışmalardan elde edilen sonuçlar, öğrencilerin projenin amaçlarını benimsediklerini ve projeden yararlandıklarını gösterdi.

•             Sözlük Tasarım Yarışması

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında "Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla düzenlenen sözlük tasarım yarışmasında ilkokul ve ortaokul kategorilerinde sözlük tasarım yarışmaları yapılmış olup dereceye giren "Yöremin Sözlüğü" eserlerimiz Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi.

22-12-202322-12-202322-12-202322-12-202322-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.12.2023 - Güncelleme: 22.12.2023 13:33 - Görüntülenme: 199
  Beğen | 15  kişi beğendi